Evenemangsradio.se arbetar främst med broadcastutrustning som är gjord för professionella radiosändningar. Vi vet att om sådan utrustning används blir det lättast för likväl den rutinerade radioprataren som nybörjaren. Enkelt handhavande, driftsäkerhet och så lite knappar som möjligt är en god måttstock.

Detta är vår stora heldigitala evenemangsradiostudio: Kontakta oss för offert.

-Mixer Soundcraft RM1d (12 fader/30 inputs)
-Mikrofoner Shure SM-7 på ”lamparm-stativ”
-Sennheiser trådlösa mikrofoner
-EELA EA915 telefonhybrider för analoga telefonlinjer
-Glensound GS-MPI004 GSM-telefonhybrider
-Dubbel-CD-spelare Numark
-Kontrollrum/studiohögtalare Genelec 8020
-Hörlurar Sony MDR-7506
-Hörlursförstärkare för max 8 lurar
-PlayOut-dator med mjukaran SAM Broadcaster. Dubbla 30” widescreenskärmar och RME AES-32 ljudkort (16ch AES/EBU)
-Tieline Bridge-IT AudioOverIP enkoder och dekoder
-Referensbandningsmjukvara
-FM-sändare 1-2000 watt och Omnia ONE FM ljudprocessor eller Orban 8200 FM
-HF-system med ryggsäck
-Återgångsradiosystem med IFB till reporter
-Högtalare för studions närområde
-ZOOM H4N reportageinspelningsapparater
-Redigeringsdatorer för reportage
-Webbradiostream (128 kbit/s stereo) för max 500 samtidiga lyssnare.
-Gigabit-LAN för Play-Out- och redigeringsdatorer
-Internettillgång via fiber, LAN, ADSL, 3G eller 4G

Vi har naturligtvis mindre och därmed billigare studiolösningar. Kontakta oss för offert.

SAM Broadcaster är en relativ enkelt men mycket stabil PlayOut-mjukvara. Passar bra till direktsändningar och är enkelt att handha för att t ex spela upp färdigredigerade inslag. Kan även enkelt programmeras för att automatiskt spela musik och reportage vid obemannade sändningar.
Om så önskas medföljer ett musikarkiv på ett par tusen musikfiler av varierande genre i PlayOut-datorn som är taggade med artist och titel, dock inte intro. Musiken är promotion från skivbolag, köpta nerladdningar eller rippat från CD, alltså inte olagligt nerladdat från Internet.

PlayOut-datorn kopplas via en gigabit-router ihop i ett LAN med till exempel ljudredigeringsdatorer. När ett inslag är färdigredigerat kopieras det över till en mapp på PlayOut-datorn där ljudteknikern enkelt ”drag-n-drop’ar” ljudfilen till SAM’s playlist.

Vi önskar oftast att ni tillhandahåller en studiolokal och möblemang samt dedikerad 3-fas/32A ström. Strömmatningen från ställverket får inte delas med annat, typ kiosker, kylskåp, aircondition o dyl som kan generera strömavbrott och strömspikar. PlayOut-datorn kommer vara det enda som säkras med en 5-minuters UPS.

Vi önskar att ni tillhandahåller en 10-20 meters antennmast i omedelbar anslutning till studiolokalen. Om denna mast ska delas med andra antenner måste detta meddelas oss i förväg. Klättermöjlighet och fallskydd ska finnas på masten. Om avståndet mellan studio och mast överstiger 10 meter ska det finnas ett teknikutrymme vid masten där FM-sändare, HF-mottagare och återgångssändare kan placeras.